معرفی تبلت نکسوس 7
 
نکسوس 7 نه‌تنها برای گوگل با موفقیت بزرگی از لحاظ تجاری و اقتصادی همراه بود بلکه با تغییر ساختار طراحی و ایجاد یک پلتفرم جدید رویه دیگر سازندگان در کلاس 7 اینچی نیز با تغییرات بزرگ روبرو شده و حتی اپل نیز به صرافت تولید محصولی در این کلاس افتاد. نکات مثبت نکسوس 7 را در یک نگاه می‌توان به ابعاد و سایز مناسب، حذف قطعه نسبتا زائدی به نام دوربین از دستگاه، مشخصات سخت‌افزاری بالا و بلاخره از همه مهم‌تر قیمت بسیار اندک آن است که البته این مورد آخر ارتباط چندانی با وضعیت کاربران داخلی نداشته و تبلت 200 دلاری گوگل با قیمتی نزدیک به 1.100 میلیون تومان در بازارهای داخلی معامله می‌شود. طعم شیرین این اتفاق در کام گوگل این شرکت را به حضور در رده بالاتر و ساخت یک تبلت کاملا High-end و به بیان صحیح‌تر High-end ترین تبلت اندرویدی بازار ترغیب نمود؛ نکسوس 10 نه‌تنها در مهم‌ترین نکته یک تبلت یعنی وضوح صفحه‌نمایش بسیار موفق عمل کرده بلکه در بخش پردازشی نیز شرایط منحصر به فردی را تجربه می‌کند. رغیب اصلی نکسوس 10 در میان دیگر سیستم‌عامل‌ها بی‌شک نسخه‌های جدید iPad هستند که با صفحه‌نمایش رتینا خود همچون همیشه فروش بسیار بالایی را تجربه می‌کنند.
 
جعبه محتویات
 
google_nexus_10_review_02.jpg
google_nexus_10_review_03.jpg
رنگ خاکستری جعبه محتویات نکسوس 10 در یک نگاه تفاوت چندانی با تجربه قبلی گوگل با ایسوس در ساخت نکسوس 7 نداشته و تقریبا از همان فرم با ظاهری مشابه استفاده شده است. درون این جعبه بجز خود تبلت تنها یک شارژر و یک کابل Micro USB قرار دارد که دقیقا همان موارد ارائه شده همراه نکسوس 7 بوده و از این لحاظ بخصوص برای تبلتی با قیمت بسیار مناسب جای تعجب چندانی باقی نمی‌گذارد. یک تفاوت مشخص این قسمت با نکسوس 7 شکل خاص شارژر تبلت است که بسیار بزرگ‌تر از نکسوس 7 طراحی شده است.
 
طراحی ظاهری
 
google_nexus_10_review_04.jpg
نخستین تعبیرها از نکسوس 10 در نخستین روزهای ارائه تصاویر غیر رسمی آن اشاره به تبلتی بزرگ و نه‌چندان زیبا بود که بسیاری از آن بعنوان حرکتی ناامیدکننده از سوی گوگل یاد نمودند اما این مطمئنا همه ماجرا نبود و با حضور رسمی این مدل در بازار نظر بسیاری در مورد این تبلت تغییر نمود که پایان یافتن چندین باره موجودی فروشگاه‌های ارائه‌کننده این محصول شاهدی بر این مدعا محسوب می‌شود. 
 
google_nexus_10_review_05.jpg
نکسوس 10 در اولین برخورد کلاسیک‌تر از آن‌ چیزی به نظر می‌رسد که از یک محصول High-end بسیار پیشرفته انتظار داریم؛‌ گوشه‌های گرد دستگاه در کنار حاشیه ضخیم و بزرگ دورتادور صفحه‌نمایش همگی شباهت نزدیکی به استانداردهای چند سال گذشته در این زمینه دارند البته همه‌ چیز نیز در مورد طراحی نکسوس 10 منفی نیست و بخصوص کاهش قطر دستگاه با حرکت از مرکز به کناره‌‌ها جذابیت ویژه‌ای برای آن فراهم می‌آورد. شرکت سازنده این مدل را در همان برخورد اول با امضای سامسونگ یعنی حضور دو اسپیکر در دو سوی پنل که در دیگر تبلت‌های 10 اینچی این برند نیز به همین صورت چندین بار تکرار شده به سادگی می توان حدس زد. بدنه تبلت بطور کامل از پلاستیک مات و تا حدودی مقاوم در برابر اثر انگشت ساخته شده که با اینکه به سختی اثرات انگشت را جذب می‌کند اما به محض دریافت اثر انگشت پاک شدن آن‌‌ها بسیار سخت خواهد بود در پشت دستگاه از ترکیب پلاستیک دو رنگ با دو جنس متفاوت برای بالا و پایین استفاده شده است. در کل از لحاظ مسائل ظاهری و کیفیت ساخت، نکسوس 10 در مقابل نسل قبلی خود یعنی نکسوس 7 نمی‌تواند بعنوان مدل برتر انتخاب شود.
 
ابعاد و وزن
 
google_nexus_10_review_06.jpg
ایعاد نکسوس 10 برابر با 8.9×177.6×263.9 میلیمتر است که تقریبا بینابین دو محصول با سایز مشابه صفحه‌نمایش به نام‌های Galaxy Tab 2 P5100 و Galaxy Note 10.1 قرار می‌گیرد جایی‌که ارتفاع و عرض نکسوس 10‌ بیش از P5100 و عرض آن کمتر از Note 10.1 است. قطر 8.9‌ میلیمتری این تبلت یک نکته مثبت بسیار مهم تلقی می‌شود چرا که با توجه به ابعاد نسبتا بزرگ صفحه‌نمایش این قطر اندک کمک زیادی به افزایش خوش‌دستی دستگاه نموده است. وزن این تبلت 603 گرم است که با اینکه از هر دو تبلت مذکور سنگین‌تر است اما مقایسه آن با iPad 4 نزدیک به 60 گرم وزن کمتری را نشان می‌دهد.
 
صفحه‌نمایش
 
google_nexus_10_review_07.jpg
پنل صفحه‌نمایش نکسوس 10 بعنوان بزرگ‌ترین نکته مثبت این تبلت یک نمونه 10.1 اینچی با فناوری PLS TFT است. فناوری PLS در حقیقت تعریف سامسونگ از تکنولوژی IPS است که دقیقا همان ویژگی‌های این فناوری از جمله زوایای دید و رنگ مناسب را ارائه می‌دهد. جذاب‌ترین نکته در مورد این پنل وضوح آن است؛ رزولوشن این پنل برای اولین بار در خانواده تبلت‌ها رقم فوق‌العاده 1600×2560‌ پیکسل است که حتی از وضوح 1536× 2048‌ پیکسلی نسل سوم و چهارم آی‌پد نیز رقم بسیار بالاتری محسوب می‌شود. تعداد پیکسل‌های این وضوح نزدیک به دو برابر وضوح Full HD است و به لطف این تعداد واحد تشکیل‌دهنده تصویر فشردگی این پنل به رقم فوق‌العاده‌ای در حدود 300ppi افزایش می‌یابد. این رقم در آی‌پد‌های نسل 3 و 4 با 0.4 اینچ پنل کوچک‌تر نزدیک به 264ppi است. در دنیای واقعی کیفیت تصاویر این پنل در سطح بسیار فوق‌العاده‌ای قرار داشته و در برخی موقعیت‌ها همچون تماشای متون،‌ مشاهده تصاویر و پخش ویدئو بسیار با کیفیت عمل می‌کند. میزان روشنایی، کیفیت نمایش رنگ‌ها، سطح کنتراست و زوایای دید این پنل بسیار مناسب است و شاید تنها نکته منفی آن سطح نچندان راضی‌کننده مشکی است. کیفیت بالای این پنل در مقایسه با صفحه‌نمایش نکسوس 7 با کنتراست کم، زوایای دید اندک و عملکرد ضعیف در نور مستقیم خورشید حرکت کاملا رو به جلویی محسوب می‌شود. صفحه‌نمایش نکسوس 10 با پوشش Gorilla Glass 2 در برابر ضربات و صدمات فیزیکی محافظت می‌شود. 
 
حواشی صفحه‌نمایش
 
google_nexus_10_review_08.jpg
زیر صفحه‌نمایش نکسوس 10 طبق الگوی گوگل از سال گذشته طبیعتا هیچ دکمه‌ای دیده نمی‌شود و تنها حاضر این قسمت یک LED هشدار دهنده وضعیت دستگاه است که در برخی موقعیت‌های خاص روشن می‌شود. دوربین دوم بر بالای پنل یک نمونه 1.9 مگاپیکسلی با فیلم‌برداری 720p است و سنسور تنظیم نور نیز در کنار آن به چشم می‌خورد. در دو سوی پنل و اندکی بالاتر از نیمه، اسپیکرهای استریو قرار دارند که همانطور که اشاره شد پیش از این نیز در تبلت‌های دیگری از سامسونگ از این طراحی استفاده شده که با توجه به نحوه در دست‌گیری تبلت بصورت افقی و مبهم نشدن صدا حین قرارگیری تبلت روی سطوح صاف جای بسیار ایده‌آلی برای این قطعه محسوب می‌شود.
 
کنترلر و سخت‌افزارهای جانبی
 
google_nexus_10_review_09.jpg
در سمت چپ دستگاه پورت Micro USB اتصال شارژر و کابل کامیپوتر قرار داده و درست در زیر آن نیز جک 3.5 میلیمتری هدست دیده می‌شود.
 
google_nexus_10_review_10.jpg
سمت راست تنها به خروجی Micro HDMI تعلق دارد که با توجه به عدم پشتیبانی از قابلیت MHL توسط پورت Micro USB‌ پورتی مهم و ضروری به حساب می‌آید.
 
google_nexus_10_review_11.jpg
google_nexus_10_review_12.jpg
بخش بالایی محل Rocker تغییر صدا و کلید پاور در گوشه سمت چپ است که بعلت ارتفاع نسبتا کم امکان فشردن تصادفی آن‌ها چندان وجود ندارد. در پایین دستگاه پورت شارژینگ موسوم به pogo pin قرار دارد که برای اتصال تبلت به داک مورد استفاده قرار می‌گیرد این نوع از شارژر و داک البته همراه تبلت ارائه نمی‌شود اما در ادامه مطمئنا امکان تهیه جداگانه آن‌ها وجود خواهد داشت. میکروفون اصلی دستگاه نیز در بخش مربوط به داک قرار دارد.
 
پشت دستگاه
 
google_nexus_10_review_13.jpg
بخش پشتی نکسوس 10 به دو بخش مشخص در بالا و پایین تقسیم شده که شامل یک قطعه پلاستیکی با جنس برجسته دورتادور مجموعه دوربین و فلش LED در بالا و پلاستیک مات و نسبتا چسبنده‌ای در پایین می‌شود. قطعه پلاستیکی برجسته دورتادر دوربین به هنگام اتصال کاور هوشمند به دستگاه از جای خود خارج می‌شود. نشان بزرگ نکسوس در مرکز و اندکی پایین‌تر آرم حک شده سامسونگ دیده می‌شود. در مجموع طراحی بخش پشتی این تبلت علیرغم سادگی مشهود مناسب ارزیابی می‌شود.
 
مجموعه دوربین
 
google_nexus_10_review_14.jpg
گوگل پس از حذف نابهنگام دوربین از نکسوس 7‌ که از سوی بسیاری نیز مورد استقبال قرار گرفت در نکسوس 10 بار دیگر این قطعه نچندان پر کاربرد را وارد یک تبلت کرده است. دوربین اصلی نکسوس 10 یک نمونه 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس مجهز به یک فلش LED است که با توجه به رده قیمتی بسیار بالاتر دستگاه نسبت به نکسوس 7‌ مطمئنا عاملی برای جذب خریدار بیشتر تلقی خواهد شد. 
 
google_nexus_10_review_15.jpg
ساختار منویی این دوربین بسیار ساده و ابتدایی ست و بجز شاتر دوربین در ستون سمت راست و دو تنظیم ساده در بالا و پایین نکته دیگری در آن دیده نمی‌شود. با نگه داشتن دست روی صفحه‌نمایش نیز یک دایره حاوی تنظیمات سریع مورد نیاز کاربران به نمایش گذاشته می‌شود. این دوربین با توجه به ورژن سیستم‌عامل (اندروید 4.2) از پانورامای 360 درجه‌ای یا آن‌گونه که گوگل می‌نامد Photo Sphere پشتیبانی می‌کند. فوکوس در تصویر این دوربین نیز به سادگی با گذاشتن دست روی نقطه مورد نظر و قابلیت تاچ‌فوکوس با سرعت مناسب انجام شده و از این لحاظ مشکل خاصی دیده نمی‌شود. نکته غایب در ساختار منویی این دوربین نمایش thumbnail آخرین عکس با لینک به گالری تصاویر است که بجای آن با Sweep دست رو به سمت راست نمایه Filmstripe دوربین نشان داده می‌شود که از این قسمت به سادگی با drag‌ کردن تصاویر دلخواه رو به بالا و پایین می‌توان آن‌ها را حذف کرد.
 
کیفیت تصاویر این دوربین برای یک تبلت بسیار مطلوب است و جزییات مناسب در کنار رنگ‌های دقیق در آن به چشم می‌خورد. این دوربین را در مقام مقایسه می‌توان نزدیک به دو نسل آخر آی‌پد قلمداد نمود
 
google_nexus_10_review_16.jpg
فیلم‌برداری دوربین دستگاه حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با بیت‌ریتی در حدود 13Mbps انجام می‌شود که رقمی نسبت کم برای وضوح Full HD‌ به حساب می‌آید. ضبط صدای این دوربین نیز تعریف چندانی ندارد و با بیت‌ریت 105Kbps بصورت مونو رقم پایینی را نشان می‌دهد. کیفیت ویدئوهای این دوربین در دنیای واقعی با در نظر گرفتن جای‌گذاری آن در یک تبلت نسبتا مناسب است و با اینکه در بعضی مواقع بیت‌ریت پایین منجر به ایجاد فشردگی و از دست رفتن Sharpness تصویر می‌شود اما در کل برای یک تبلت ویدئوهای بی‌کیفیتی محسوب نمی‌شوند.
 
باتری
 
ظرفیت باتری نکسوس 10 برابر با 9000mAh‌ است که نزدیک به دو برابر ظرفیت بیشتری نسبت به نکسوس 7‌ دارد زمان‌های رسمی این باتری 500 ساعت در حالت Stand-by، تا 90‌ ساعت پخش موسیقی، 9 ساعت پخش ویدئو و تا 7 ساعت مرور وب با شبکه وای‌فای می‌شود که در دنیای واقعی نیز تا حدود زیادی به واقعیت می‌پیوندد. در یک مقایسه رخ به رخ ظرفیت باتری دو نسل آخر iPad برابر با 11560mAh و ظرفیت Galaxy Tab 2 P5100 برابر با 7000mAh است.
 
سیستم‌عامل و ساختار منویی 
 
google_nexus_10_review_17.jpg
نکسوس 10 بصورت پیش‌فرض با نسخه 4.2 سیستم‌عامل اندروید به بازار ارائه شد و طبق معمول در دسته نکسوس‌ها هیچ نوع بهینه‌سازی در ساختار اندروید پیش‌فرض آن صورت نگرفته است. از جمله نکات جدید اندروید 4.2 باید به Quick Setting در بالای صفحه‌نمایش (Notification Area) با دسترسی به صورت Sweep دو انگشتی بالای پنل رو به پایین، قابلیت Daydream در استفاده از صفحه قفل برای نمایش محتوای دلخواه همچون یک Screen Saver، قابلیت تغییر سایز ویجت‌ها و هماهنگی خودکار آن‌ها با فضای در نظر گرفته شده، قابلیت Google Now و امکان Voice typing‌ بدون نیاز به اتصال اینترنت اشاره کرد.
 
google_nexus_10_review_18.jpg
اما بی‌شک مهم‌ترین قابلیت نسخه جدید اندروید که البته با آپدیت دستگاه به ورژن 4.2.1 فعال می‌شود امکان multi-user یا ایجاد چندین حساب کاربری برای یک دستگاه است بطوریکه چندین نفر بطور همزمان قادر به استفاده از یک تبلت باشند این امکان که در حال حاضر تنها برای نکسوس 10 فراهم است و در آینده نزدیک نکسوس 7 نیز به آن مجهز می‌شود قابلیتی جذاب با فراهم آوردن درجه امنیت بالا برای اطلاعات کاربران است و دقیقا همانند پلتفرم ویندوز هرکاربر برای خود تنظیمات و برنامه‌های ویژه‌ای خواهد داشت. البته مولتی‌یوزر در مراحل اولیه خود به سر برده و طبیعتا خالی از اشکال نخواهد بود و در حال حاضر برخی از کاربران از تداخل و اجرا نشدن برخی برنامه‌های مشابه برای کاربران مختلف دستگاه گلایه دارند.
 
چیپ‌ست پردازشی و حافظه
 
google_nexus_10_review_19.jpg
یکی دیگر از نکات مهم در رابطه با نکسوس 10 چیپ‌ست و نوع پردازنده حاضر در آن است؛ در این مدل برای اولین بار در دنیا از پردازنده جدید ARM موسوم به Cortex-A15 در حالت دو هسته‌ای در قالب چیپ‌ست Samsung Exynos 5250 استفاده شده و پردازش گرافیک آن نیز با قطعه پیشرفته Mali-604 انجام می‌شود. پیش از این تنها پردازنده‌های موجود در بازار با معماری مشابه A15 پردازنده‌های نسل چهارم Qualcomm موسوم به Krait بودند که در حالت دو هسته‌ای در اسمارت‌فون‌هایی نظیر hTC One S و Nokia Lumia 920 و در چینش چهار هسته‌ای در LG Optimus G و Google Nexus 4 ظاهر شدند. فرکانس کلاک دو پردازنده A15 در نکسوس 10 برابر با 1.7 گیگاهرتز است که از این بابت نیز در کاربری‌های نیازمند به فرکانس بالاتر بسیار موفق ظاهر می‌شود.  حافظه RAM دستگاه 2 گیگابایت است و حافظه داخلی غیر قابل ارتقا آن نیز 16 و 32 گیگابایت در نظر گرفته شده است.
 
امتیاز نکسوس 10 در بنچ‌مارک‌های پردازشی تقریبا در میانه نمونه‌های چهار هسته‌ای قرار گرفته و با اینکه انتظار بیشتری از آن می‌رود اما ظاهرا تعداد هسته‌های کمتر آن امتیاز این مدل را تا حدودی کاهش داده است. در تست گرافیکی اما وضعیت تا حدودی بهتر است و بدون در نظر گرفتن تست‌های متکی به وضوح صفحه‌نمایش که نکسوس 10 بواسطه رزولوشن فوق‌العاده بالای پنل خود امتیاز کمتری کسب می‌کند در سایر موارد وضعیت کاملا رضایت‌بخش است.
 
گزینه‌های ارتباطی
 
یکی از بزرگ‌ترین نکات منفی نکسوس 10 که تا مدتها نکته منفی نکسوس 7 نیز محسوب می‌شد نبود ارتباطات رادیویی از هر نوع (GPRS، EDGE، 3G یا LTE) است که دسترسی به شبکه‌های پر سرعت در این تبلت را تنها به اتصال وای‌فای محدود می‌کند البته بی شک در آینده نزدیک نسخه جدیدی از نکسوس 10 مجهز به قابلیت ارتباط رادیویی به بازار ارائه خواهد شد. وای‌فای دستگاه از نوع پر سرعت n است و از DLNA و Wi-Fi Direct برای نقل و انتقال فایل با سرعتی بسیار بالاتر از بلوتوث نیز در آن پشتیبانی می‌شود. بلوتوث تبلت از نوع پر سرعت ورژن 3.0 است و NFC دو طرفه و گیرنده‌های GPS و GLONASS نیز در آن حضور دارند.
 
کلام آخر
 
google_nexus_10_review_20.jpg
Google Nexus 10 یا به تعبیری دیگر Samsung P8110 تبلتی کاملا متفاوت از دیگر تجربه‌های متعدد در این زمینه است که حتی نسبت به بزرگانی همچون Transformer infinity از ایسوس و نسخه سوم و چهارم iPad نیز ویژگی‌های برتری را ارائه می‌دهد. صفحه نمایش فوق‌العاده این تبلت در کنار مجموعه پردازشی قدرتمند و حافظه RAM بالا و ساپورت حداقل یکی دو ساله گوگل شرایط را برای فروش رویایی نکسوس 10 فراهم نموده است از سوی دیگر جنس پلاستیکی بدنه، طراحی کلاسیک و نچندان پیشرفته، دوربین حداکثر متوسط و البته قیمت نچندان رقابتی از جمله نکات منفی مشهود این تبلت به حساب می‌آیند. گوگل نسخه 16 گیگ این مدل را 400 دلار و نسخه 32 گیگ آن را 500 دلار قیمت زده است که البته در زمان تنظیم این مقاله هر دو مدل در فروشگاه آنلاین گوگل Sold out شده و برای تهیه آن‌ها می بایست از فروشگاه‌های دیگر با قیمتی مطمئنا بالاتر اقدام کرد. در بازارهای داخلی فعلا نشان چندانی از حضور گسترده نکسوس 10 دیده نمی‌شود ولی با توجه به فاکتورهایی نظیر قیمت فعلی دلار و میزان انصاف دلالان این صنف حداقل قیمت نسخه 16 گیگ این مدل نزدیک به 1.500 میلیون تومان و ورژن 32 گیگ در حدود 1.800 میلیون تومان خواهد بود.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نخستین گوشی هوشمند کاملا شفاف
دانلود بازی No Gravity v1.8.3 + data اندروید نرم افزار Moon+ Reader Pro v1.9.2 نرم افزار جدید WiFi Meter v1.2 دانلود بازی جدید Big River Fishing 3D v 1.01 اندروید تصاویر لو رفته iPhone 6 با کیفیت ترین والپیپرهای HD اندروید (اندروید پلیس میشود) مشخصات گوشی جدید ایسوس PadFone Infinity معرفی پدفون اینفینیتی ایسوس - یک تیر و دو نشان معرفی برندگان جوایز سال 2013 - گلکسی اس 3، آَشا 305، نکسوس 7 و فیس بوک در میان برنده ها تاریخ رونمایی از نسل بعدی گلکسی اس سامسونگ رسماً تأیید شد: 14 مارس 2013 (بامداد 25 اسفند 1391) - به معرفی چهار گوشی جدید توسط نوکیا معرفی تبلت گلکسی نوت 8.0 سامسونگ معرفی هواوی اسند پی 2 با صفحه نمایش 4.7 اینچی عکس های جدید فاش شده از هاوایی Ascend P2 که اشاره به دوربین 13 مگا پیکسلی دارد فریمور لوبیای ژله ای 4.1.2 گوشی Xperia S به بیرون درز کرد . جدیدترین فرمور تست گلکسی اس 3 - I9300XXUFMB3 اندروید 4.2.1 نمرات بنچمارک HTC One ، که بسیار جالب توجه می باشد HTC One با قیمت 510 پوند در کشور انگلیس جزئیات بیشتر از Xperia SP LG Optimus F5 Lumia 920 و HTC 8X آیا نسخه نهایی اکسپریاZ مجهز به صفحه نمایش IPS خواهد بود؟! نگاهی به اکسپریاZ و مقایسه با گلکسیSlll سامسونگ Asus VivoTab RT TF600T ویندوز در خط استارت معرفی گوشی های گلکسی فیم و گلکسی یانگ سامسونگ همراه با نسخه دو سیم کارته این گوشی ها
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تازه های کامپیوتر و موبایل و آدرس mob-pc.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان